top of page
  • Foto del escritorAula Repàs Escolar

Motivar no és convèncer


Com es fa per motivar una criatura o un/a adolescent per tal que prengui les decisions que com a pares pensem que són les millors per a ell/a?

De ben petits ja ens trobem en la necessitat d'explicar el per què de moltes coses als nostres fills quan s'entossudeixen o engeguen amb una rebequeria. Moltes vegades acabem per perdre la paciència i imposar-nos de manera que no donem opcions als nostres fills. A mida que creixen, i sobretot, a mida que també van desenvolupant-se com a persones i tenen les seves pròpies idees i argumentacions, explicar i ajudar a motivar els nostres fills és una tasca encara més complexa. Per arribar a motivar realment, ens cal conèixer molt bé els nostres fills per incentivar-los a que prenguin les seves decisions amb totes les conseqüències i entenguin que un mateix ha d'estar motivat per tirar endavant.

I és que tal com diu Demian Bucay, motivar no és convèncer.

Aquest pisquiatra i terapeuta, pare de dos nens de 9 i 5 anys, comenta en una entrevista al Diari Ara el seu darrer llibre 'Padres e hijos, herramientas para cuidar un vínculo fundamental' (RBA) que ha coescrit amb el seu pare Jorge Bucay.

Entre els aspectes que tracta la tasca dels pares per a aconseguir que els nostres fills desitgin fer una cosa, de manera que els creem una motivació autèntica en comptes d'una obligació. I aquesta tasca de motivar no és gens fàcil perquè demana els pares que sàpiguen carregar-se de raons i argumentar el per què com a pares que els estimem, volem que ells acabin fent una acció determinada.

Llegiu l'article sencer a https://goo.gl/73qSAE

Llegiu una valoració del llibre a https://goo.gl/Ke04r9


29 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page