top of page
  • REC! Cardedeu

Vacances en família


Arriben uns dies de vacances i voleu gaudir en família d'activitats conjuntes?

Us passem algunes idees i consells per tal que pugueu aprofitar el temps i gaudir de l'experiència d'estar plegats i crear records que més endavant us dibuixaran un somriure a la cara.

Repartir el temps.

Us aconsellem que planifiqueu els horaris en tres blocs: 1- per a fer activitats plegats com a família, 2 - estones per a estudiar i fer deures (sempre hi ha deures per fer, treballs per acabar...) i 3- estones on els vostres fills puguin sortir i gaudir dels seus amics.

Sigueu realistes i com a família seieu tots els membres de la família per decidir els blocs horaris. Res pitjor que quan es volia anar al cine plegats, el teu fill et comenta que ha quedat amb els seus companys per anar a la bolera.

Ajudeu els vostres fills a que respectin el temps que es destina a l'estudi i que quan es posin a estudiar ja estiguin vestits i amb l'habitació endreçada (si l'estudi és al matí, generalment es rendirà millor). Llegiu el nostre article CONSELLS PER A ESTUDIAR DURANT L'ESTIU per tenir una guia.

Sigueu realistes amb les pautes d'estudi. No vulgueu que en període de vacances tot s'acumuli en els dos darrers dies, ni tampoc que no es pugui fer res més que estudiar. Intenteu valorar i trobar l'equilibri amb l'aprovació dels vostres fills.

Decidir les activitats.

Vacances no ha de ser sinònim de viatjar. Podeu fer moltes activitats a la vostra ciutat i fins i tot dins de casa.

Potser voleu fer alguna 'sessió maratoniana' de sèries o pel·lícules? Munteu el vostre cinema a casa. Uns que s'encarreguin de la decoració, altres de les crispetes...feu un cine-fòrum. O potser us voleu aficionar a aquell joc de taula que ara està tan de moda? Voleu fer competicions de jocs clàssics en una mini-lliga?

Què tal si aprofiteu el temps per millorar les vostres habilitats culinàries? Potser podeu repartir les tasques de cuinar i que els vostres fills/es s'encarreguin per torns de preparar els àpats? Fins i tot podeu acabar muntant el vostre concurs de cuina?

Feu esport en família. Busqueu recorreguts i activitats on tots pugueu compartir el vostre ritme i on pugueu gaudir de l'activitat física i la natura.

Si aneu de viatge, és molt interessant que els fills vagin portant un petit diari de les activitats que s'han fet durant el dia, així com 'l'estat de comptes'....d'aquesta manera, també seran conscients que si hi ha un pressupost assignat a cada dia, no es pot fer tot i cal prioritzar!

Sabeu de sobres que serà impossible que els vostres fills deixin els telèfons de banda. Doncs, potser al final del dia podeu fer una selecció dels millors moments i deixar-los en un àlbum físic o virtual, de manera que ajudin a fer créixer l'àlbum dels records familiars?

Passar-ho bé.

La rutina del dia a dia moltes vegades no ens permet ni dialogar. I quan estem de vacances sembla que surten més els conflictes que no pas les ganes de compartir i passar-ho bé.

Procurem flexibilitzar-ho tot una mica, de manera que puguem tenir uns dies relaxats i on deixem una mica de banda els problemes quotidians per poder gaudir d'aquelles coses més senzilles i que ens ho fan passar bé....us animeu a la clàssica 'guerra de pessigolles' , de coixins?, de paraules entortolligades....?

BONES VACANCES!

3 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page