top of page
  • Foto del escritorAula Repàs Escolar

Tècniques d'estudi que t'ajuden a aprovar els exàmens


No ens enganyem, a l'hora dels exàmens tot són presses per a obtenir els millors resultats. Però el camí ràpid no sol funcionar sempre, així que us deixem uns consells bàsics per ajudar-vos a evitar els ensurts de darrera hora.

Les claus principals són:

Mantenir uns hàbits diaris. Les presses de darrera hora, la pressió, nervis, solen fer-te passar males jugades i si hi ha uns bons hàbits, es poden contrarestar aquests efectes perquè suma més tota la feina feta durant el camí que no l'apretada final.

Planificar l'agenda. Sona a un clàssic... i és un clàssic! Una agenda ben planificada ens ajuda a tenir uns horaris per a estudiar i descansar, de tal manera que el nostre cervell també respon millor durant els dies d'estudi i a l'hora de l'examen. Una agenda planificada ens ajuda a veure com progressem i a tenir la seguretat que tot està sota control.

Evitar les distraccions. Un altre clàssic que implica que hem de tenir un espai per a distreure'ns...però dins de la planificació de l'agenda! Quan estàs estudiant, deixa que el teu cervell es focalitzi en el que li toca fer. No el maregis amb distraccions, per molt temptadores que siguin, perquè només fas que baixar el teu rendiment.

TÈCNIQUES

Subratllar i memoritzar són unes formes tradicionals d'estudi, però no sempre són les que donen millors resultats. Hem d'entendre què estem estudiant i poder-ho explicar amb les nostres paraules.

Fer esquemes, llistes i estudiar en grup amb companys són eines molt útils. Per sort, gràcies a les noves tecnologies, ara podem exposar temes en comú i cadascú és al seu escriptori treballant, de manera que aprofitem millor el temps evitant desplaçaments i quedant a espais que potser no són els més adequats per a estudi (no ens referim a la biblioteca, sinó més aviat a quedar al bar per estudiar??).

Hi ha un munt d'APPs que et poden ajudar en els teus estudis. Et passem un enllaç i....tu mateix/a!!!

Recorda que l’objectiu de les APPs ha de ser que t'ajudin a treballar, i no pas que s'acabin convertint en una distracció, correcte? No caiguis a la temptació d'anar a l'APP i passar pel teu whatsapp a veure què estan dient en el grup X.

TINGUES CLAR AQUESTS 8 PUNTS:

  1. Organitza't abans de començar. Tingues-ho tot a mà i tingues clar què has d'estudiar durant la sessió. És molt bona tàctica començar per la part més difícil al principi i deixar els temes més senzills pels darrers dies abans de l'examen.

  2. Gestiona el temps. Fes-te un calendari i prioritza assignatures i temes.

  3. Mantén uns hàbits d'estudi. Respecta els horaris d'estudi i de descans. Cada parell d'hores marca't uns 15 minuts de descans. Pensa també en l'opció de fer alguna activitat esportiva que et desconnecti i airegi el cervell. Recorda descansar i dormir de forma saludable.

  4. Tria el mètode que més t'ajudi a recordar el que estudies. Pots reescriure continguts, destacar el principal per colors, fer esquemes, explicar-ho a altres, treballar-ho en grup, dibuixar-ho, tenir-ho en fotos o fitxes, llegir algun llibre sobre el tema, consultar webs especialitzades...

  5. Millora la teva concentració. Cerca un entorn adequat, un espai fix silenciós o amb música relaxant allunyat de distraccions. Considera si vols posar en pràctica tècniques de respiració abdominal, meditació o mindfulness.

  6. Recolza't en companys. Estudiar o repassar en grup et permet compartir materials i millorar els teus apunts. El fet de parlar i comentar t'ajudarà a que la teva memòria tingui millor fixats els coneixements.

  7. Practica abans de l'examen. L' APP 'Crea tus tests' (https://itunes.apple.com/es/app/build-your-quiz/id514759444?l=en&mt=8) t'ajudarà a fer-te els teus propis simulacres d'exàmens.

  8. Posa't objectius clars. Has de tenir clar per què i per a què vols estudiar i aprovar. Amb unes fites clares, quan tinguis moments de baixada podràs seguir el teu camí per assolir aquests objectius.

Per a la resta... ens pots venir a veure ;-)

Fotografia: Sergio Pérez / Reuters


12 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page