top of page
  • Foto del escritorAula Repàs Escolar

Louis de Broglie, saps qui és?


Louis-Victor Pierre Raymond de Broglie (Dieppe, França 1892 - París 1987) fou un físic i professor universitari francès guardonat l'any 1929 amb el Premi Nobel de Física.

Nascut el 1892 a la població francesa de Dieppe en una família pertanyent a l'alta noblesa francesa i destacada en l'àmbit polític, diplomàtic i militar. Va cursar estudis de física teòrica a la La Sorbona, així com d'història de França.

Fou nomenat professor de física teòrica a la Universitat de París l'any 1928. Membre de l'Acadèmia de les Ciències l'any 1933 i de l'Acadèmia francesa l'any 1943, el 1942 fou nomenat Secretari permanent de l'Acadèmia de Ciències i el 1945 conseller de la Comissió d'Energia Atòmica Francesa.

De Broglie fou un físic teòric allunyat dels experimentalistes o els enginyers. L'any 1924 va presentar una tesi doctoral basada en els treballs d'Albert Einstein i Max Planck.

L'associació de partícules amb ones implicava la possibilitat de construir un microscopi electrònic de molta major resolució que qualsevol microscopi òptic al treballar amb longituds d'ona molt menors.

L'any 1929 fou guardonat amb el Premi Nobel de Física pel seu descobriment de la naturalesa ondulatòria de l'electró, coneguda com a hipòtesi de De Broglie.

Reconeixements:

En honor seu s'anomenà l'asteroide (30883) de Broglie descobert el 24 de setembre de 1992 per Freimut Börngen i Lutz D. Schmadel.

2 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page