top of page
  • Foto del escritorAula Repàs Escolar

Margarita Salas, saps qui és?


Margarita Salas és una gran investigadora en bioquímica que va néixer a Astúries el 1938. Després de graduar-se en Ciències Químiques, va treballar al laboratori d’Alberto Sols, pioner de la bioquímica a Espanya. Una vegada acabada la seva tesi doctoral, va marxar com a investigadora a la Universitat de Nova York junt a Severo Ochoa.

DNA polimerasa del virus bacteriòfag Φ29

Entre les seves contribucions científiques destaca la lectura de la informació genètica, i el descobriment i caracterització de la DNA polimerasa del fago Φ29, que té múltiples aplicacions biotecnològiques degut a la seva altíssima capacitat d’amplificació de l’ADN.

Reconeixements internacionals i premis.

La Margarita Salas pertany a diverses societats i instituts científics nacionals i internacionals de més prestigi, i col·labora i és membre del consell editorial d’importants publicacions científiques.

Entre els seus premis i reconeixements té el d'"Investigadora europea 1999" per la Unesco i el Premi Jaume I d'investigació de 1994. El 2009 seguia treballant en el virus bacteriòfag Phi29.

És membre de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales, de la Real Academia Española de la Lengua, de l’ Academia Europea de Ciencias y Artes, de la American Academy of Microbiology, de l’ American Academy of Arts and Sciences i presidenta de la Fundación Severo Ochoa.

23 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page