top of page
  • Foto del escritorAula Repàs Escolar

Els colors de la vida


Els colors vermell, groc i ataronjat que s'observen en plantes i animals es deuen en la seva majoria a un grup de lípids, els carotenoides. Aquests compostos estan presents a tot arreu, i col·laboren en les plantes i en els bacteris, en el procés de fotosíntesi, captant l'energia lluminosa i transmetent-la a la clorofil·la, el principal pigment fotosintètic.

En la major part dels casos, la presència dels carotenoides no és palès, ja que domina el verd de la clorofil·la. Moltes plantes, i sobretot els arbres, reabsorbeixen no obstant això la clorofil·la abans que caiguin les fulles, amb la finalitat de retenir el magnesi contingut en la mateixa. En aquest moment es manifesta la presència dels carotenoides: la progressió del groc roent, a través de l'ataronjat, que s'observa en les fulles que cauen i en les fruites madures es deu a aquests pigments.

Varis autors, 1991. Ciència-Futur

(Enciclopedia of the Earth)

9 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page