top of page
  • Foto del escritorAula Repàs Escolar

Com evitar les males influències en el teu fill


Una de les preocupacions dels pares són les amistats que puguin tenir els fills i com poden influir en la conducta, el pensament i el desenvolupament.

Sovint els nens es deixen influenciar fàcilment pels amics i això pot provocar que actuïn d'una manera que en realitat no desitgen. Com poden els pares controlar “les males influències”?

Un dels aspectes que més repercuteixen en què els nens siguin fàcilment influenciables o no és l'educació familiar. La família és determinant perquè els petits no es deixin portar per companys cap a actituds o conductes no desitjades. En aquest sentit, els pares han de fer tot el possible per educar els fills, de manera que no es deixin influenciar fàcilment per ningú.

En aquesta línia, és important que els nens entenguin què és una mala influència perquè així la sabran reconèixer i no es deixaran portar tan fàcilment. Si els petits disposen de l'atenció necessària a casa, si s'organitzen plans familiars sovint i els pares passen temps amb els fills, és molt possible que aquests no busquin atenció i refugi en colles o amistats conflictives.

De la mateixa manera, si els pares desenvolupen una relació oberta i de confiança amb els fills, aquests acudiran a ells si tenen algun problema.

Què podem fer per ajudar a allunyar als fills de les males influències?

  1. Motivar el nen perquè dediqui més temps a les amistats positives i es relacioni amb gent variada.També animar-lo a practicar activitats que fomentin valors positius i on conegui nous amics, com per exemple, l'esport.

  2. Fomentar la responsabilitat del fill. Els nens i els joves que són responsables no solen deixar-se influir tan fàcilment per altres persones, ja que no solen buscar l'aprovació d’altres i valoren molt més les conseqüències de les seves accions.

  3. Conèixer els amics, i fins i tot quins llocs freqüenta sovint, sense controlar excessivament on es troba en cada moment.

  4. No criticar mai les companyies del nen, ja que pot posar-se a la defensiva i reaccionar de manera oposada. És millor criticar accions i comportaments concrets que hagin tingut aquests amics, però sense atacar directament.

  5. Fomentar i ajudar a desenvolupar una imatge positiva de si mateix i promoure’n la autonomia.

Precisament, aquest últim punt és fonamental perquè els nostres fills no es deixin portar per companyies negatives i, per això, cal fomentar aquestes qualitats. Si un nen té una forta autoestima, independència i confiança en si mateix no buscarà l'aprovació d'altres i, per tant, no es deixarà influir per males companyies.

Com podem detectar si el nostre fill s'està deixant portar per males influències?

Hi ha diversos signes que poden indicar que això està succeint i que els pares han de tenir en compte. Per exemple, ens hem de preocupar si observem que el nostre fill fa alguna cosa sense sentit només perquè el grup d'amics ho accepti, o quan desobeeix ordres per la mateixa raó.

Altres senyals com robar, mostrar algun símptoma de consumir drogues o alcohol o demanar de manera excessiva coses materials que tenen els amics poden ser senyals que el fill s'està deixant influir pels companys.

Font: Fundació Faros de Sant Joan de Déu

3 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page