top of page
  • Foto del escritorAula Repàs Escolar

Com millorar la lectura digital


Consells elaborats pel psicòleg educatiu José Antonio Luengo per millorar la lectura digital dels joves:

  • Quan entris a través de la pantalla en un text del que hagis de treure conclusions, no dubtis a seguir determinades orientacions del propi text que et portin a altres referències, no dubtis a moure't seguint els seus consells. Però fes-ho amb un quadern i un llapis a mà per anar registrant idees i observacions.

  • En acabar la lectura del text, elabora un resum del que has llegit en sis o set línies. No et vagis al llit o a jugar amb la videoconsola sense haver-ho fet abans. Si no ordenes les idees, les perdràs i les oblidaràs.

  • Després d'haver tret una idea, d'haver-te anat a una altra pàgina, d'haver fet un esquema, procura tornar a llegir el text original en una situació en la qual no interrompis la lectura, sense punxar els hipervincles, com si estiguessis llegint en un llibre.

7 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page